O plezalni šoli Peter mrak

Pozdravljeni. Sem Peter Mrak, mož in oče štirih (super) otrok. Izviram iz Bače pri Modreju, kjer sem že od malih nog nabiral kondicijo ob vodi in v vodi.

Peter Mrak

Kdo sem?

Raje kot za zvezki in knjigami sem bil v naravi, za katero sta me navdušila moja starša in sem jima zato zelo hvaležen. Še vedno sem zelo rad v naravi, kjer se tudi najbolj sprostim in umirim. Po drevesih in skalah sem rad plezal že od vsega začetka. Ob koncu osnovne šole sem se spoznal s športnim plezanjem in se zanj očitno navdušil, saj sem od takrat večino svojega prostega časa posvetil temu športu. Vse plezalno znanje pridobljeno na (Mirandinem) plezalnem krožku, v stenah Čiginja, Tolminske, Primorske in tujine, na tekmovanjih DP, tečajih in izobraževanjih, v ŠPD Korenjak od leta 2007 prenašam na svoje varovance v Plezalni šoli Peter Mrak.

več kot samo plezanje! Povabljeni da se nam pridružite.

Play Video

kje sem pridobil znanje

Poleg plezalnega znanja pa sem vesel vsega naučenega na Fakulteti za šport, kjer sem spoznaval, kaj vse je poleg treninga na steni še potrebno za odličen športni rezultat. S pomočjo Mateja Tuška sem se spoznal s psihologijo športa in s tem znanjem mnogo lažje in hitreje preplezal vseh 70 smeri z oceno nad 8a. Da bi lahko kar čim več in čim bolje plezal, sem vedno bolj razmišljal o obnovi organizma. Nastala je diploma z naslovom Načini in možnosti regeneracije pri športnem plezanju, za katero mnogi športniki povedo, da so jo z veseljem prebrali.

zakaj?

Vedno me je zanimalo, kako čimbolj izkoristiti svoje potenciale in tako sem se leta 2011 začel izobraževati o gibanju v povezavi z razvojem možganov. Vaje za možgane in druge osvojene tehnike, me navdušujejo, tako da jih z veseljem uporabljam, saj vidim v tem še velike rezerve v napredku posameznika na različnih nivojih.

Po rojstvu tretjega otroka sem svoje plezanje v skali (Il sultano nero) dal nekoliko na stran in se bolj posvetil družini. Tako sem iz navdušenega skalnega plezalca v zadnjih letih postal navdušen tudi za umetne plezalne stene, kjer še vedno rad poprimem za oprimke, še raje pa vse naučeno prenašam na druge. Očitno je moje navdušenje nad plezanjem dodobra nalezljivo, saj so za plezanje navdušeni vsi najini otroci ter vsako leto še 100 in več otrok v plezalni šoli.

plezanje me izpolnjuje

Zelo sem vesel, da lahko delam tisto, kar me res osrečuje, in da moje znanje lahko prenašam naprej. Veliko lepega in dobrega, kar sem vsakodnevno preizkušal na sebi in uporabljal pri urah športne vzgoje, na plezalnih treningih ter individualnih obravnavah, bi rad dal tudi vam. Za vas imam pripravljeno ogromno orodij, tehnik, skupinskih iger in vaj … tako da, v kolikor ste začutili, da smo za skupaj, vabljeni v našo družbo (v živo ali preko interneta).

Peter Mrak, prof. športne vzgoje in vodja Plezalne šole Peter Mrak

za dodatno vprašanja nam pošljite sporočilo ali nas kontaktirajte