najbolj pogosta vprašanja

Kratke hlače ali trenerka (ne kavbojke), čiste telovadne ali šolske copate (kdor je brez plezalk), pijača (cca pol litra). V GUC-u bo pozimi bolj hladno (vsaj ob 16. uri), tako da priporočam trenerko, prav tako ob večerih, ko bomo plezali zunaj.

Plezalna šola Peter Mrak ima plezalne vadbe od začetka septembra do junija (24.6.) oz. zaključka šolskega leta v:

Novi Gorici (ponedeljek, sreda, petek)

Tolminu, Mostu na Soči (torek in četrtek)

Šempasu (ponedeljek),

*Plezalci in starši izberejo, ali bodo trening obiskovali enkrat ali dvakrat tedensko. Smiselno se je odločiti hitro, da boste dobili želeni termin.

Športno-plezalni tedni in tabor Bohinj (julij in avgust, datumi bodo podobni kot v preteklem letu). Prihranek za zgodnje prijave.

V kolikor otroka ne bo na plezanje, me prosim obvestite s sporočilom na telefon, da vas ne čakamo. Hvala vsem, ki ste me o odsotnosti otrok že obveščali.

Ob koncu meseca vam bom na vaš mail poslal račun, ki ga poravnate na TRR Plezalne šole. Lahko plačate vadnino tudi za dva meseca (ali več) skupaj, torej še za mesec ali več naprej. Več o načinu plačevanja dobite vsi prijavljeni na vaš elektronski naslov.

Plezalke niso obvezne, jih pa priporočam, saj je dosti lažje plezati v plezalkah kot v copatih ali teniskah. Svetoval vam bom kje in kako glede nakupa novih in rabljenih plezalk.

Še glede plezalk, ali se da kakšne plezalke kupiti rabljene oz. jih zamenjat, da damo od našega otroka vam, saj so mu premajhne, pa vzamem kakšne večje?

Rabljene premajhne plezalke lahko prinesete na trening in bomo skušali najti koga, ki mu bodo prav. Prav tako bomo skušali najti kakšne za vašega otroka. Cena rabljenih plezalk je nekje do 40 eur, odvisno od obrabe. Ponavadi imam po nekaj parov za oddajo, pomerite jih lahko na vadbi.

V takšnem vrstnem redu, kot je napisano: plezalke, plezalni pas, magnezij vrečka in magnezij ter čelada. Pred nakupom ostale plezalne opreme (vrv, kompleti, varovalo) moraš biti že vešč plezanja in nekaj znati, tako da začetnikom ne koristi, saj samostojno še ne morejo varno plezati.

Lahko, saj so otroci veseli, če jih starši gledajo, kako napredujejo. Tako da, če utegnete, lahko kdaj ostanete tudi zraven na vadbi ali delu vadbe, da vidite, kako plezanje poteka. Vas pa prosimo, da vadbo spremljate v tišini, sploh če vas je več staršev skupaj.

Načrtujem, da bomo vadbo otrok (2-4 leta) skupaj s starši imeli ob ponedeljkih od 16.45-17.45 v mali telovadnici na OŠ Milojke. Ta telovadnica je posebej primerna za najmlajše in mlade plezalce, ki začenjajo s svojimi prvimi plezalnimi koraki.

Z otroki te starosti je na vadbi zraven tudi nekdo od staršev. Otroka bom zaposlil z vajami in hkrati pokazal staršem, kako sta lahko aktivna skupaj.

Vesel bom, če mi to poveste na vadbi, da vem, da obveščanje deluje. Vedno sem vesel mailov, ko mi napišete o tem, kako vaši otroci doživljajo vadbo. Že vnaprej hvala za vas čas in trud.

Kdor pleza le 1x na teden, je to za rekreacijo oz. za spoznavanje s športnim plezanjem. Napredek je viden tudi na ta način, a seveda manjši. Plezanje nam mora biti v veselje, saj tako ne bo težko narediti dobrega rezultata. Kdor želi tekmovati, mu priporočam vadbo 2x ali 3x tedensko. Poslal vam bom tudi vaje za doma in kdor jih bo delal, bo še boljši.

Seveda bo. Najverjetneje zadnjo soboto v januarju, oziroma ena sobota v februarju. O tem vas bom predhodno obvestil. Računam, da se vidimo v čim večjem številu, saj bomo tokrat praznovali 15. obletnico plezalne šole.

Prijavnico izpolnite VSI, tudi tisti, ki ste lani oz. prejšnja leta hodili na plezanje, da imamo vse podatke urejene na enem mestu in ne bomo koga izpustili.
Prijavnico dobite tukaj.

Za začetek bi bila v mlajši skupini, v kolikor pa bi rada tekmovala (jaz bi ji to priporočil) bi bilo smiselno kombinirati, da včasih pride še na veliko steno. Se dogovorimo.

V septembru bodo plezali otroci iz Tolmina in Mosta v Bači pri Modreju (16:15-18:30),
z oktobrom pa ločeno: Most: 14:00 do 15:45, Tolmin: 16:15 do 18:30
Več podrobnosti in vse informacije glede plezanja dobite vsi prijavljeni na mail, tako da se vam splača prijaviti prek prijavnice.

V primeru dodatnih vprašanj nas kontaktirajte