VAŠE (FIZIČNE) SPOSOBNOSTI SO LAHKO PRECEJ BOLJŠE

DNEVNA FIZIČNA AKTIVNOST

Redne zanimive vaje

Vsak dan si vzemite nekaj malega časa zase in uživajte v svojem napredku ter odkrijte, kaj vse lahko zmorete po dveh mesecih.

Prenesi načrt zdaj!

AKTIVNOSTI ZA OTROKE
TO POLETJE

Želite, da bi bil vaš otrok bolj spreten, hiter, gibljiv, natančen, uravnotežen? Če je vaš odgovor DA, ste na pravem mestu-PŠPM bo iz vašega otroka potegnila te potenciale. Imate otroka, ki je rad aktiven in poln energije. In želite, da bi svojo energijo usmerjal v pravo smer in bi postal pravi, mali Švarceneger, Peter Klepec ali Spiderman, ki bi vam bil v veselje in ponos. Kako skozi otrokovo otroštvo, ta neznan tropski gozd, do tega? Pomagali vam bomo.

PRIČEVANJA ZADOVOLJNIH
UPORABNIKOV

profilna1

Hvala za enkratno organiziran plezalni teden, ki sta ga naša dva dogodivščin željna otroka preživela v Vaši Plezani šoli Peter Mrak. Priporočala bi ga vsem, ki bi želeli otroke navdušiti za aktivno doživljanje narave: plezanje, plavanje, veslanje, igre, preživetje velikega števila ur brez telefonov in tv, spoznavanje in druženje s sovrstniki v sproščenem vzdušju ... Domov sta prihajala vesela. Na vprašanje, kako je bilo, je bil odgovor: "SUPER". Za kaj več (da bi ta "super" malo razširila) pa si itak težko vzameta čas - kot najbrž večina otrok. Našo radovednost sta velikokrat potešila tako mimogrede - med igro, med večerno pravljico, ko je bil čas, da ugasnemo luči ... In tako smo bili skupaj z njima nad preživljanjem plezalnega tedna z Vami tudi mi navdušeni. Energije pa otrokom ne zmanjka. Povedano drugače, tudi v preostanku tistih par ur dneva pod večer ni bilo počitka ne za njiju ne za nas. Za piko na "i" smo se v soboto potrudili z njima iz Tolminskih Raven do Planine Razor in tako zaključili res lep teden. Želim Vam uspešna športno-plezalna tedna tudi v Bohinju in Železniki kot tudi sicer na vseh tekmovanjih, ki se jih z otroki, ki so vključeni v Vašo plezalno šolo, udeležujete. Srečno, Peter, in čudovito poletje

Elizabeta (Pia, Jaka)

profilna1

Zahvaljujemo se za čudovit ŠPT (športno-plezalni teden), ki sta ga bile deležni naši punci. Punci sta se veliko novega naučili, spoznali nove kotičke in navezali nova poznanstva. Veliko je bilo poudarka tudi na samostojnosti, iznajdljivosti in medsebojni pomoči med otroci. Obisk ŠPT Plezalne šole Peter Mrak bi priporočali vsem tistim otrokom, ki so polni energije in željni dogodivščin. Ti bodo odvečno energijo porabili za koristne stvari. Prav tako pa bi priporočali obisk ŠPT tistim otrokom, ki so bolj zadržani, sramežljivi in tihi, le-ti pa bodo pridobili na samozavesti in pogumu. Hvala še enkrat za vso vloženo energijo in čas, ki ga izvajalci ŠPT vložite v brezhibno izpeljan teden. Po vseh teh spoznanjih Petrove plezalne šole ga lahko mirno priporočam vsem staršem, ki želijo, da je njihov otrok v varnem in pozitivnem okolju ter razvija sposobnosti, za katere so po večini prikrajšani vsi otroci tega sodobnega časa. Se vidimo spet na naslednjem ŠPT.

Lara (Evelin, Asja)

stranka

Naša hčerka se je sama odločila za plezanje. Ker nismo "plezalna" družina, smo bili začudeni nad tem. Za nas je bila predstava o plezanju, da je to nevarno plezanje v plezalni steni ali v naravnih stenah. Kaj kmalu smo spoznali, da je to povsem varen šport in da to ni samo "plezanje", ampak pri tem otrok razvija še polno drugih veščin, koordinacijo, ravnotežje, motoriko, koncentracijo, samozavest in še bi se našlo. Predvsem pa smo bili veseli, da je po vsakem treningu prišla domov navdušena; danes pa sem preplezala do tu..., kmalu bom zmogla tudi..., delali smo to in to.., veš, da znam.... Kmalu smo spoznali tudi Petra, ki je zmeraj pripravljen na pogovor o otroku in ob tem je nanesla beseda tudi na težavo z vožnjo, ki jo ima naš otrok. Pri tem smo odkrili, da ima Peter še polno drugih znanj in da je takoj pripravljen priskočiti na pomoč. Tako smo kmalu z njegovo pomočjo premagali tudi ta problem. Po vseh teh spoznanjih Petrove plezalne šole ga lahko mirno priporočam vsem staršem, ki želijo, da je njihov otrok v varnem in pozitivnem okolju ter razvija sposobnosti, za katere so po večini prikrajšani vsi otroci tega sodobnega časa.

Aleš (Maja)

stranka

Za plezanje pri Petru sva se odločila, ker je bila naša Manuela non stop na vrhu podbojev vrat :)). Bilo je očitno, da si želi plezanja in ker je Petrova ponudba v "naši bližini", smo jo "zagrabili". Dosežki, rezultati dosedanjega plezanja ... Manuela je pridobila na moči in gibljivosti, to je ena vidna sprememba, odkar pleza. Napredek vidiva v spretnem plezanju, pa tudi sama pove, kdaj je npr. določen izziv uspešno premagala (npr. strah pred višino). Menim, da premagovanje gibalnih izzivov pripomore k notranji samozavesti in k razvijanju močne osebnosti. To opažam pri svojem otroku in pri ostalih. Včasih razmišljam, da bi na plezanje ponovno vpisala Leona prav zaradi krepitve samozavesti, razvijanja telesnih moči in spodbude pozitivnega vklapljanja v družbo (kar je njegova težava - diagnoza : motnje avtističnega spektra). Tako da bi k Petru spodbudila vpis otrok, ki jih plezanje veseli in so za to "nadarjeni", pa tudi otrok, katerim je lahko plezanje terapevtska pomoč pri preseganju določenih omejitev in nadgradnja oz. napredek v razvoju, ko gre za določene primanjkljaje. Pri Petrovem delu bi posebej pohvalila to, da je zelo dobro, da spremlja individualne spremembe in zaznava napredek pri posamezniku, kar omogoča nadaljnje načrtovanje izzivov in posledično tudi ponoven napredek in uspeh. Otrokom so všeč gibalne naloge v obliki igre (dobra motivacija!). Domov se sicer vračajo nekoliko utrujeni, ampak zadovoljni. Tedenska gibalna dejavnost, kot je plezanje, pa spodbuja tudi možganske centre za pomnjenje in učenje. No, midva se lahko pohvaliva z izjemnim učnim uspehom Manuele. Tako bi plezanje še posebej priporočila hiperaktivnim učencem in učencem z motnjami pozornosti in vsem, ki imajo kakršnekoli učne težave.

Tina&Emil

BREZPLAČEN NAČRT ZA ZABAVNO IN AKTIVNO POLETJE

KOLEDAR DNEVNIH AKTIVNOSTI ZA AKTIVNE POČITNICE OTROK

Naj vaš otrok izboljša svoje sposobnosti, se nauči novih stvari in preživi počitnice aktivno.

Načrt vam bomo v pdf dokumentu poslali na vaš e-poštni naslov. Vse, kar morate storiti, je vpisati vaše ime in e-pošto v spodnji obrazec.

IMATE KAKŠNO VPRAŠANJE GLEDE KATEREGA IZMED DOGODKOV?


    ŠE OSTALI KONTAKTNI PODATKI