Četrtek, Oktober 19, 2017

Vprašanja in odgovori

OPREMA ZA VADBO
Kratke hlače ali trenerka in ne kavbojke,  čiste telovadne ali šolske copate, kdor je brez plezalk.V GUC-u bo pozimi bolj hladno (vsaj ob 16h), tako da priporočam trenerko.

OBVESTILA O ODSOTNOSTI
V kolikor otroka ne bo na plezanje, me prosim obvestite s sporočilom po mobitelu, da vas ne čakamo. Hvala vsem, ki ste me o odsotnosti otrok že obveščali.

ALI BO TUDI LETOS SREČANJE TOLMINSKIH IN NG PLEZALCEV S TEKMO NA MOSTU NA SOČI?
Seveda bo. Eno soboto v januarju oziroma februarju. O tem vas bom predhodno obvestil. Računam, da se vidimo v čim večjem številu.

ALI BOSTE IMEL TUDI LETOS MED ŠOLSKIMI POČITNICAMI SMUČANJE ZA OTROKE?
Bom, če bo seveda kaj snega.  Računam na manjšo skupino.

KAKO LAHKO DOSEŽEŠ  DOBER REZULTAT?
Kdor pleza le 1x na teden, je to le za rekreacijo oz. za spoznavanje s športnim plezanjem. Napredek je viden tudi na ta način, a seveda manjši.Treba je vztrajati v plezanju, saj po enem letu treninga težko splezaš kaj težjega. Plezanje ti mora biti v veselje, saj tako ne bo težko narediti dobrega rezultata. Poslal vam bom tudi vaje za doma  in kdor bo delal, bo še boljši.

NOVI PLEZALCI
Lepo, da poveste tudi svojim prijateljem in znancem za plezanje, da pridejo pogledat, kako izgleda. Ker vas je kar dosti, bi bilo bolje, da novi prej pokličejo, da jim svetujem, kdaj naj pridejo, da bodo lahko tudi poizkusili, saj je težko gledati veliko otrok v eni skupini. Če pa pridejo samo gledat, se seveda lahko oglasijo kadarkoli. 

ALI SO PLEZALKE OBVEZNE?
Plezalke niso obvezne, jih pa priporočam, saj je dosti lažje plezati v plezalkah kot v copatih ali teniskah. Sam sem plezal v teniskah skoraj celo šolsko leto, šele ko smo spomladi začeli plezati zunaj, sem si nabavil plezalke, saj je v naravni steni v teniskah težje plezati kot v telovadnici.

KATERO OPREMO NAJ NAJPREJ NABAVIM?
Plezalke, pas, magnezij vrečka in magnezij ter čelada. V tem vrstnem redu, kot je napisano. Pred nakupom ostale plezalne opreme (vrv, kompleti, varovalo) moraš biti že vešč plezanja in nekaj znati, tako da začetnikom ne koristi, ker sami še ne morejo varno plezati.

ALI SO STARŠI LAHKO PRISOTNI NA VADBI?
Lahko, saj so otroci veseli, če jih starši gledajo, kako napredujejo. Tako da, če utegnete, lahko kdaj ostanete tudi zraven na vadbi ali delu vadbe, da vidite, kako plezanje poteka.

PLAČEVANJE. KDAJ IN KAKO?
Na začetku ali koncu vadbe, ko ne delam z otroki. Prosim počakajte, da si zapišem, ker ne morem imeti toliko stvari v glavi, da ne bomo potem v dilemi ali je plačano ali ne. Če boste imeli drobiž, bom zelo vesel.

KAKO BO S PLEZANJEM OB SOBOTAH POZIMI? ALI BOMO V TELOVADNICI?
Imamo srečo, da smo na Primorskem, kjer se da zunaj ob lepem vremenu plezati tudi pozimi. V primeru slabega vremena bomo plezali v telovadnici. Cilj sobotnega plezanja je plezanje z vrvjo, tako da, če se kdo uspe dogovoriti za plezanje v Novi Gorici v novi telovadnici, bom zelo vesel. Sam zaenkrat še nisem uspel dobiti primernih terminov zanjo.

ALI DOBIVATE ELEKTRONSKO POŠTO- MAILE?
Lahko mi poveste na vadbi. Na mail mi lahko napišete o tem, kako otroci doživljajo vadbo. Že vnaprej hvala za vas čas in trud.

Hitri menu

Donacije

Da bo lahko Plezalna šola Peter Mrak še bolje delovala in mladim in starejšim omogočila še več, lahko vaše darove preko trajnika ali položnice nakažete na TRR Plezalne šole Peter Mrak, ki je 61000-0001040769, odprt pri Delavski hranilnici.

Bet atbet365 Bingo and win.